Masterpiece

Iedereen krijgt vanuit huis een bepaalde opvoeding, normen en waarden. Dit verschilt behoorlijk. Vandaar dat voor ieder persoon het begin al anders is. En vanuit deze start ga je verder, je eigen weg hiermee vinden. De een zal dit zelf moeten ondervinden. De ander krijgt hierbij veel hulp. Zo heeft ieder mens zijn eigen doorzettingsvermogen nodig om te bereiken wat je wilt gaan doen.
Zo ook de bovenste ronde draad is strak en komt weinig tegenslagen tegen in haar leven. Dit verloopt vrij soepel. En gericht op dat wat je tegenkomt. Het rots gebergte is een tegenslag, een gebergte wat zij niet weet te ontfermen. Totdat deze persoon iemand leert kennen en zich samen gaan voegen, waardoor ze sterker worden.

De middelste draad gaat over ups en downs, wat te zien is door de ruwe en gladde stukken. Bij het verloop van het leven waren veel verwarringen en obstakels. De ruwe structuur geeft aan wat die persoon allemaal meemaakt. De verdikkingen geven weer dat er veranderingen plaatsvinden. Deze persoon ontmoet iemand waar hij mee verder gaat en zich sterker maakt. Het samen binden!
De onderste plaat is ruw en verloopt steeds smaller. In het begin een houvast van huis uit mee gekregen, maar door verandering in het leven loopt het heel anders. De paden worden smaller en dunner, maar eindigt mooi. De baroque parel wordt stevig vastgehouden. De parellagen hebben met uithoudingsvermogen te maken. Een oester werkt hard om zijn schelp te beschermen. Elke keer als hij wordt aangetast door krabben en andere dieren die hem aanvallen en beschadigen, moet hij zichzelf herstellen.
Het gaat om doorzettingsvermogen waarbij je uithoudingsvermogen nodig hebt. Dit komt iedereen tegen, want zonder dit doorzettingsvermogen bereik je niet de doelen die je zou willen bereiken.


Share: