Mokume Gane ring

Mokume Gane ring

Op deze foto ziet u een unieke mokume gane ring. Het is een prachtig opvallende ring die zowel voor man als vrouw geschikt is om te dragen. Het patroon is handgemaakt en komt door de samensmelting van zilver en koper. Het maakt het daarom ontzettend uniek en is niet te reproduceren. Elke handbeweging heeft invloed op de lijnen en structuur.

Het patroon is voortgekomen uit een oude Japanse smeedtechniek. Mokume betekent houtnerf en gane betekent metaal, een techniek die waarschijnlijk stamt uit 1700. Het is een arbeidsintensieve techniek die het best uitgevoerd kan worden door de samenwerking van twee goudsmeden of zilversmeden. Dit laat zich ook zien in het fijne resultaat.

De binnenzijde van de ring is volledig van eerste gehalte zilver waardoor er geen reacties kunnen ontstaan op het koper. Daarnaast draagt dit ook het prettigst. De buitenzijde is bol afgewerkt voor de sierlijke afwerking. Het gebruik van een opvallende techniek als mokume gane kan het sieraad robuust maken. Daarom is er gekozen voor deze afwerking.

Bent u geïnteresseerd in een sieraad met deze techniek? Of wilt u er wat meer over weten? Ik laat u ook graag mijn andere mokume ontwerpen zien.


Share: